Supa de chimen

de Patricia Iordache in Supe, 10 Mar 2013 | 7291 vizualizari

 

Nu este o supa foarte aratoasa, insa este delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • - 2 cepe potrivite
  • - 2 morcovi potriviti taiati rondele
  • - patrunjel (pentru decor)
  • - 1 lingura de ulei (pentru calit legumele)
  • - 1 lingura faina
  • - 1 lingura unt
  • - 2 linguri chimen
  • - 1 l apa calda
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de chimen :

Taiem ceapa cuburi,  morcovul rondele si le punem la calit in ulei. Adaugam apa, adaugam chimenul pus intr-un tifon (eu l-am pus in bila-sita pentru infuzie ceai) ca sa nu se imprastie prin oala si lasam la fiert aproximativ 30 minute.

Separat punem untul, faina, sarea, piperul, amestecand continuu (ATENTIE sa nu se arda!) si facem o ciulama pe care o subtiem cu supa din oala.

Turnam ciulamaua obtinuta in oala si mai lasam la fiert 10 minute.

Decoram cu patrunjel tocat, punem in castronel si papam cu crutoane sau felii de paine prajita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen " nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de chimen